Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

вівторок, 26 квітня 2016 р.

Хресна дорога жертв Чорнобиля

"Райцентр Чорнобиль. Це ім’я походить від назви різновиду гіркого полину чорнобилки. Спочатку так іменувалося давнє поселення. Потім місто, а згодом і атомна електростанція. Мало хто знав про чорнобривого брата сивого полину, аж поки не стався страшний атомний вибух у місті, яке зветься Чорнобиль. І тоді згадали люди, що у книзі книг – Біблії говориться про полин і пов’язану з ним страшу катастрофу.  “...засурмив третій Янгол, і велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. І ймення зорі тієї “Полин”. І стала третина води, як полин, і багато людей повмирало з води, бо згіркла вона”.
     Стражденна наша земля... Зрита могилами, засіяна кулями, полита кров'ю... І здавалося б на цій, такій мученицькій землі, ніколи не повинно селитися ніяке (бодай навіть найменше) горе, бо вже стільки було того горя, що крізь віки і досі чується відгомін тяжкого людського стогону...
 Ісусе, Спасителю наш, на доказ Твоєї безмежної любові до нас і для нашого спасіння Ти хотів прийняти пониження, погорду, несправедливе засудження і найболючішу смерть на хресті. В подяку за Твою любов, на перепрошення за наші гріхи і щоб випросити ласки витривалості в доброму, хочемо тепер роздумувати про Твої муки й смерть". 
Саме такими словами розпочали Хресну дорогу учні 10 класу, поєднавши муки Ісуса зі стражданнями рятувальників на ЧАЕС.

Немає коментарів:

Дописати коментар