Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

вівторок, 12 квітня 2016 р.

15 новітніх технологій, якими незабаром буде користуватися кожен


Технології постійно змінюються - і в цьому вони прекрасні. Кожен рік з'являються нові технології і через трохи часу вливаються в основний потік. Взяти, наприклад, розумний годинник. Два роки тому вони були прототипом, а вже до кінця 2014 року ми зможемо вибрати як мінімум з чотирьох хороших варіантів. Давайте подивимося, які ще технології обіцяють стати мейнстрімними найближчим часом.


1. Розумні окуляри



Ми приблизно уявляємо, що таке Google Glass, а деякі навіть отримали можливість випробувати їх. Незважаючи на тиск і суперечки, Google Glass - ще дуже молодий продукт. Всі одиниці Google Glass знаходяться в стадії бета-тесту. Протягом найближчих кількох років Google випустить власну версію, яка буде набагато дешевше. Також можна припустити, що конкуренти також захочуть випускати подібні окуляри. Не всіх вони влаштовують з першого разу, але в кінцевому підсумку ми пройдемо і цей етап.



2. Розумні дані



Все більше і більше речей стають автоматизованими в наші дні, але все ще залишається те, що доводиться робити вручну. Наприклад, додавати новий номер у списку контактів. Дуже скоро і цим процесам може прийти кінець. Ряд компаній, начебто RelateIQ, вже працюють над тим, щоб автоматизувати ваш процес побудови контактного списку, поштових скриньок, повідомлень і інших рутинних речей. Настане час, коли досить буде сказати чиєсь ім'я - і у вашому телефоні автоматично утворюється новий контакт.



3. Пересувна електроніка



З вищезазначеними Google Glass і розумними годинами, певною мірою ми вже спостерігаємо, до чого все це йде. Розумні окуляри і розумні годинник - це соціальні пристрої, які з'єднують вас з зовнішнім світом. Є й інша електроніка, яка працює в поєднанні з вашим тілом. Наприклад, навушники - вкладиші, які вимірюють частоту серцевих скорочень, контактні лінзи, які вимірюють рівень цукру в крові, тимчасові татуювання, які відкривають двері за допомогою технології NFC і багато іншого. Зараз вони не дуже популярні, але одного разу такий пристрій зможе врятувати вам життя, попередивши заздалегідь про серцевий напад. Для цього немає необхідності вбудовувати імплантати.



4. Розумні будинки



Цей пункт знаходиться на порозі того, щоб стати повсякденністю. У нас вже є розумні холодильники, які підкажуть вам про те, що закінчується певна їжа, або духовки, якими можна керувати за допомогою смартфона. У найближчому майбутньому ці речі об'єднаються в цілі будинки, які ви зможете контролювати за допомогою смартфона, планшета або комп'ютера. Змінити температуру, перемкнути канал, отримати повідомлення про те, що пральна машинка закінчила роботу - заради цього не доведеться навіть вставати з дивана. Так, лінь - хороший двигун прогресу. Ви зможете заздалегідь включити духовку і розігріти собі їжу, поки їдете додому з роботи. З будинком можна буде буквально «поговорити».



5. Ігри у віртуальній реальності



Любителі ігор з передчуттям потирають руки в очікуванні виходу гарнітури віртуальної реальності Oculus Rift. Компанію не так давно купила Facebook, тому можна очікувати на появу глибоко зав'язаного на соціальному аспекті пристрою. Samsung не так давно показала свою гарнітуру, яка працює у зв'язку з смартфоном, зроблену за допомогою Oculus VR. Sony працює над проектом Morpheus. Наближається день, коли ви зможете піти і купити одну з цих гарнітур, щоб грати, дивитися або використовувати її не за призначенням. Віртуальна реальність майже поруч.



6. Дисплеї без екранів



Дисплеї без екранів є саме тим, про що ви подумали. Це дисплеї, але як би без дисплеїв. Ця технологія пройшла довгий шлях за останні два роки і, як очікується, зробить ще більш довгий шлях в найближчі роки. Такі речі, як голограма, перестануть бути частиною фантастики. Можливо, з'являться навіть контактні лінзи, що проектують зображення прямо на сітківку ока. Це буде не просто прорив у розважальній сфері, а справжній порятунок для людей, які позбавлені зору, - вони зможуть насолоджуватися візуальними ефектами без лазерної хірургії очей.



7. Нейрокомпьютерні інтерфейси



Певною мірою ці інтерфейси вже існують. Паралізовані люди використовують їх багато років, щоб управляти комп'ютером. Технологія поки не досконала, але старанно намагається бути такою. Можливо, в майбутньому нам уже не знадобиться миша або клавіатура. Досить буде подумати про певні речі - і вони з'являться на екрані. Це може бути дуже зручно для людей, які є інвалідами, хочуть бути продуктивними або просто для геймерів.

8. Повсюдно доступні послуги



Звучить трохи складно, але насправді немає, оскільки такі сервіси вже існують. Можливо, ви чули про Über. Це служба таксі, до якої ви можете отримати доступ скрізь, де є водії Über. Що робить послугу унікальною, так це її здатність бути універсальним сервісом. Прийде час, коли ви зможете викликати таксиста з допомогою Uber, де б не перебували. Такого роду послуги, які виходять за рамки меж і континентів, використовуючи магію Інтернету, будуть тільки плодитися і розмножуватися. Неважливо, якою мовою ви говорите або в якій країні знаходитесь, ви зможете використовувати одні і ті ж послуги по всьому світу.



9. Цифрові завантаження вб'ють фізичні об'єкти



Наближається кінець розповсюдження фізичних копій продуктів. Популярні комп'ютерні ігрові платформи типу Steam або Origin вже почали роздавати відеоігри цифровими, без дисків або картриджів. З падінням цін на флеш-пам'ять (на кшталт тієї, що стоїть у вас на смартфоні) і зростанням стабільності і швидкості роботи інтернету, абсолютно очевидно, що відеоігри (і медіафайли будь-якого характеру) одного разу будуть поширюватися виключно цифровим шляхом. Ніяких дисків, DVD або Blu-ray. Музика та фільми також поступово зміщуються в бік поширення через платформи типу iTunes. Дуже скоро буде навіть складно уявити, що фільм можна придбати на диску - в цьому просто не буде сенсу. Однак, з нашим вмінням зберігати застарілі технології, можливо, пройде ще років десять, поки це стане реальністю.



10. Роботи будуть скрізь



За останні десять років у сфері робототехніки були досягнуті величезні успіхи, і ще більших можна очікувати в найближче десятиліття. Поки що немає мови про повністю інтелектуальних роботів, але про стабільних і надійних роботів, які можуть працювати повсюдно - цілком. Вони починають свій шлях зі складальних конвеєрів і поступово вчаться робити все більше і більше речей, які не хочуть робити люди. Роботи будуть кращими хірургами і саперами, бухгалтерами та космонавтами. Вони будуть робити вам каву, прибирати ваш будинок і привозити свіжу воду вам у номер.



11. Біопаливо і відновлювальна енергія



Люди, що живуть зараз, знають одну річ напевно. Ми будемо останнім поколінням, яке думало, що паливо з природніх копалин - це єдине джерело енергії, доступний на цій планеті. У найближчі десятиліття очікуються величезні успіхи в сферах сонячної і вітряної енергетики. Люди вивчають потенційні джерела палива навіть на основі пшениці і водоростей. Наша залежність від нафти і вугілля залишається сильною, але поступово слабшає. У найближчі десять років можна очікувати величезний стрибок технологій у сфері електромобілів, сонячних панелей на будинках. Керівники нафтових компаній будуть незадоволені.

12. Бездротова передача енергії



Потроху і ця складна галузь розвивається. Зарядна станція Qi Wireless дозволяє заряджати деякі смартфони без використання кабелю. Це важливо, оскільки у бездротової передачі енергії є маса корисних застосувань. Коли електромобілі стануть звичною справою, достатньо буде просто припаркуватись біля бездротової зарядочной станції, і він буде заряджатися. Можливо, навіть під час їзди по дорогах, покритих сонячними батареями. Застосування обмежується тільки вашою уявою, а бездротова зарядка смартфона - не дуже популярна на сьогоднішній день - це тільки верхівка айсберга.



13. Мобільна передача даних 5G



Так, на сьогоднішній день у світі активно розвиває мережу 4G здебільшого США - інший світ застряг в 3G. В даний час 5G знаходиться в стадії розвитку, але дуже скоро перейде в активну фазу використання (технології не стоять на місці, пам'ятаєте?). Знадобилося лише 10 років, щоб перейти від 3G до 4G. Не думайте, що більше часу знадобиться на перехід від 4G до 5G.



14. Штучний інтелект



Ви бачили фільми про нього, але чи може він дійсно з'явитися за нашого життя? Відповідь - так, цілком може. Якщо ви бачили, як працює знаменитий Watson, розроблений в лабораторіях IBM, то приблизно розумієте, якого прогресу ми досягли в галузі штучного інтелекту - адже це тільки початок. Попереду ще довгий шлях, але завдяки контекстуальним технологій (на зразок Siri або Google Now Cortana), ми вчимося складати подібні програми все краще і краще. Вони можуть прогнозувати дії людини і правильно реагувати на них. Пройде не так багато часу, перш ніж ми зробимо робота, який зможе думати. Або робити задумливий вигляд.



15. Графен



У 2004 році була зроблена перша платівка з графена. З тих пір вчені намагаються з'ясувати якомога більше про те, як масово виробляти матеріали з графена. Навіщо? Тому що це диво-матеріал. Він дасть нам швидкий інтернет. Він в 100 разів міцніше сталі, тому з нього можна буде будувати що завгодно. Його можна використовувати як фільтр для води та очищення океану від шкідливих відходів. Його можна використовувати в смартфонах, щоб зробити їх буквально "невбиваємі" . Батареї будуть краще. Чесно кажучи, всі корисні застосування графена ще до кінця невідомі. Але він точно зробить другу промислову революцію.



Не так давно велика частина списку залишалася в області наукової фантастики. Стає трохи страшно від того, як далеко ми просунулися, але через десять років все це стане реальністю, як все, що ви бачите навколо, як ці рядки, які ви зараз читаєте. 
 Взято з Игры в коробке моего мозга

Немає коментарів:

Дописати коментар