Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

понеділок, 15 травня 2017 р.

Тепер бали за ЗНО будуть множити на три коефіцієнта, — Гриневич

Цього року абітурієнти зіткнуться з черговими змінами. Тепер результати ЗНО будуть множитися на три коефіцієнта: регіональний, галузевий та сільський. Що це за нововведення пояснила міністр освіти у науки України Лілія Гриневич.
Що зміниться
— У цьому році введено так звані регіональний, галузевий та сільський коефіцієнти. Це означає, що конкурсний бал буде множитися на певне число. За допомогою цього ми хочемо збалансувати кількість вступників по всіх регіонах України, — розповіла Лілія Гриневич.
Які коефіцієнти будуть

-Не може бути такого, що все роблять лише в один Київ. Одним із стимулів вибору інших міст буде регіональний коефіцієнт. Якщо діти вступають до Києва, то їх коефіцієнт 1. Якщо в Дніпро, Львів, Одесу, Харків — 1,1, якщо в Донецьку чи Луганську область, переміщені ВНЗ, то їх коефіцієнт 1,3. З усіх інших регіонах — 1,2.
Галузевий коефіцієнт має орієнтованість на спеціальності природничо-технічні. Ми хочемо підтримати тих абітурієнтів, які обирають ці складні спеціальності.
І є сільські коефіцієнти — для дітей, які навчаються в селах. Їх конкурсний бал буде множитися 1,2. Цих абітурієнтів треба підтримувати, тому що вони дуже часто не мають доступу до якісної освіти, — розповіла Лілія Гриневич.
Нагадаємо, що в цьому році абітурієнти можуть реєструвати свої електронні кабінети вже з 29 червня. Це робиться для того, щоб реєстрація не збіглася з подачею документів, щоб не зависали сервери.

Немає коментарів:

Дописати коментар