Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

вівторок, 9 травня 2017 р.

Міністерство освіти і науки України змінює правила вступу до вишів у 2017 році

Цієї вступної кампанії абітурієнт подаватиме 7 заяв до вищих навчальних закладів на 3 спеціальності.
Під час засідання робочої групи з доопрацювання умов прийому до ВНЗ у 2017 (далі – Умови) Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич наголосила, що обговорювані нині Умови повинні містити як запобіжники від порушень нормативних документів, так і мотиватори для розвитку регіональних ВНЗ. 
Отож «ноу-хау» полягають у тому, що:

  • відбудеться скорочення кількості заяв порівняно з минулорічною вступною кампанією. Раніше можна було подавати до 15 заяв на 5 спеціальностей, без обмежень у кількості ВНЗ. «7 заяв цього року дасть вступникові змогу сконцентруватися на обраних ним 3-х спеціальностях, а також не заплутатися в різноманітті вишів», –  так проректор КНУ імені Т. Шевченка Володимир Бугров прокоментував схвальні результати анкетування студентів університету з цього питання.
  • у 2017 році вступ до вищих навчальних закладів відбуватиметься за результатами сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання 2016 та 2017 років.
  • для вступу в університети обов’язковим буде сертифікат з української мови та літератури.
  • з якого предмета будуть інші два сертифікати ЗНО – обиратиме університет. Одним із них може бути математика або історія України, або біологія, третій сертифікат – з інших предметів, які визначить ВНЗ з огляду на академічну самостійність.
  • 2017 року абітурієнти з Криму та Донбасу вступатимуть за окремими квотами. Особливості вступу передбачено також для пільгових категорій – інвалідів, дітей сиріт, учасників АТО.
  • реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження додатків документів про освіту триватиме з 29 червня до 18:00 25 липня.
  • прийом заяв у вищі навчальні заклади на основі ЗНО відбуватиметься до 18:00 26 липня.
  • вступні конкурси у вищі навчальні заклади пройдуть з 17 до 26 липня, а іспити – з 21 до 26 липня.
  • зарахування на навчання за бюджетні кошти відбуватиметься до 15 серпня 2017 року, а на контракт – 18 серпня. Також умови прийому передбачають, що пільгові категорії будуть зараховані до 28 серпня.
  • ГРАФІК ПРОВЕДЕННЯ ЗНО-2017
УКРАЇНСЬКА МОВА І ЛІТЕРАТУРА
23 травня
ІСПАНСЬКА МОВА
25 травня
НІМЕЦЬКА МОВА
25 травня
ФРАНЦУЗЬКА МОВА
25 травня
АНГЛІЙСЬКА МОВА
29 травня
МАТЕМАТИКА
31 травня
ІСТОРІЯ УКРАЇНИ
02 червня
РОСІЙСЬКА МОВА
06 червня
БІОЛОГІЯ
08 червня
ГЕОГРАФІЯ
12 червня
ФІЗИКА
14 червня
ХІМІЯ
16 червня
Офіційне джерело: Сайт Українського центру оцінювання якості освіти

Немає коментарів:

Дописати коментар