Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

неділю, 25 лютого 2018 р.

Як бути класним учителем: 8 головних матеріалів

Як не боятися реформ, розуміти цифрове покоління дітей та правильно мотивувати учнів. Зібрані найцікавіші статі, що допоможуть бути класним викладачем.



cover_agressive

Покрокова інструкція для вчителя, який зіштовхнувся з раптовим спалахом учнівської агресії: як ізолювати дитину від публіки, швидко вгамувати емоції та які запитання слід поставити. Варто спробувати застосувати на практиці спеціально розроблені конфліктологами прийоми ненасильницького спілкування з дітьми-агресорами та їхніми батьками.

Як вчителям порозумітися з «цифровим» поколінням дітей


cover_generation_z

Зараз до шкіл приходять абсолютно нові за типом мислення учні. Це діти, які ніколи не жили у світі без інтернету, тому вже «заточені» під віртуальну реальність. Їх називають покоління Z, або «цифрові». Як вчителям з інших поколінь уникнути конфліктів з ними? Пояснює кризовий психолог, трансформаційний тренер, супервізор Олена Любченко.

Микола Скиба: Як адаптуватися до змін в освіті та отримати від них задоволення


cover_mycola

Система освіти постійно змінюється. Як вчителям навчитися приймати зміни, управляти ними та отримувати від цього задоволення? Пропонуємо лекцію від експерта Українського інституту майбутнього Миколи Скиби, який завітав у навчальний хаб «Освіторії».

Як вчителю влаштуватися на роботу в приватну школу


cover_new_opportunities

Пишемо класне резюме, що неодмінно зачепить, готуємося до співбесіди і правильно розповідаємо про свої сильні та слабкі сторони. Пояснюємо, що робити вчителю для того, щоб отримати роботу своєї мрії.

Паул Пшенічка: «Освіта — це завжди незакінчений процес»


cover_paul1

Як мотивувати учнів до навчання? Як навчити дітей вирішувати проблеми самостійно? Чому варто застосовувати проектно-орієнтований метод? Відповіді на ці запитання є в переможця премії Global Teacher Prize Ukraine 2017 Паула Пшенічки. Радимо прислухатися до першого в історії нашої країни вчителя, що увійшов до рейтингу найвпливовіших українців.

Чи варто викладати в школі, де навчається ваша дитина: думка психолога


cover_toteach1

Які незручні ситуації можуть зачепити дитину в школі, де викладає мама чи тато? Що допоможе мотивувати «вчительського» школяра навчитися приймати рішення самостійно? Чи варто заступатися вчителям-батькам за свою дитину в школі? Вчимося створювати правила, які допоможуть уникнути конфлікту інтересів.

5 онлайн-сервісів для опитування учнів


cover_5

Сучасне покоління дітей не уявляє свого життя без усіляких гаджетів. Однак радимо вчителям не поспішати сварити за це дітей. Бо ситуацію можна направити в корисне русло. Познайомтесь із сервісами, які допоможуть провести контрольні роботи, зрізи знань, тести й оцінювання в ігровій формі, сконструювати навчальні вікторини. А ще — відслідкувати, як діти засвоюють матеріал.

Як вчителям уникнути паніки від реформи


cover_changes

Вже з 1 вересня 2018 року 22 тисячі вчителів перших класів працюватимуть по-новому. Користуємося порадами, як виходити із зони комфорту без зайвих стресів. І так, щоб ні в кого не виникло відчуття експерименту над дітьми. Працюємо на випередження і вчимося роз’яснювати батькам усі нюанси реформи ще на початку навчального року.

Немає коментарів:

Дописати коментар