Вітаю Вас на своєму блозі! Запрошую до співпраці та обміну досвідом!!!

суботу, 3 листопада 2018 р.

Екскурсійний маршрут «Карпатський Трамвайчик» для п'ятикласників


Як пізнати гори Карпати в усій красі? Дуже просто. Милуватися бурхливими потоками річок і пити цілющу воду прямо з джерела, дихати гірським повітрям, змішаним з ароматами трав і квітів. Познайомитися з історією, традиціями та культурою  бойків можна. Екскурсійний маршрут «Карпатський Трамвайчик» створений саме для цієї мети. Тут кожен бажаючий може всього за один день ознайомитися з природою та відомими місцями регіону.
Карпатський Трамвайчик – по суті міні-потяг, який їде по вузькоколійній лінії шириною всього 70 см. Складається з паровозика, двох вагончиків і відкритої платформи.
Вирушили в цю захоплюючу подорож і п’ятикласники Парищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівники групи Марія Федак, Наталія Шміголь та класний керівник 5 класу Галина Левицька).

Карпатський Трамвай виїхав з селища Вигода та курсує вздовж річки Мізунки, тихо і неспішно. Повз пропливали будиночки місцевих жителів, поля, лісові галявини і береги річок. У цій ідилії, під характерний стукіт коліс, діти насолоджувалися красою первозданної природи, робили фотознімки. Під час зупинок скуштували воду з цілющого джерела, дивися на водоспади з прозорої, як кришталь, води. Вагончики добре радіофіковані. По дорозі екскурсовод розповідав цікавинки, в яких реальні події та легенди сплітаються в одну чудернацьку картину.
Ми вирушаємо! Ура!!!

У трамвайчику




Селфі дівчат на фоні чудової природи


Біля водоспаду

Дівчатка задоволені екскурсією











Біля цілющого джерела


Але на цьому екскурсія не завершилася. Наш екскурсовод Тарас Нагірний, який супроводжував нас цим цікавим маршрутом, запропонував відвідати Краєзнавчий музей "Бойківщина”.

У залах Долинського краєзнавчого музею Тетяни і Омеляна Антоновичів «Бойківщина» розміщено 4 відділи:
  • історичний;
  • природничий;
  • етнографічний;
  • меморіальний — присвячений родині Антоновичів.
Серед матеріалів експозиції — цікаві археологічні знахідки, знаряддя праці та побуту минулих часів, бойківський одяг і вишивка. У музеї є документи, що висвітлюють різні події з історії краю, стародруки, видані в Україні, твори образотворчого українського і народного мистецтва, а також твори сакрального мистецтва.




Безперечними «родзинками» музею є реконструкція бойківської хати — типової бойківської оселі; писанки, вишиті кольоровими нитками; колекція ляльок та сакральні пам’ятки XVI—XVIII століть.






Теми екскурсій по музею: «Оглядова»; «Сім’я Антоновичів»; «Історія міста Долини»; «Видатні люди Бойківщини»; «Кам’яне диво Бойківщини»; «Доктор Володимир Горбів»; «Митці Долинщини»; «З історії Просвіти Долинщини»; «Природні ресурси Прикарпаття»; «Флора і фауна Карпат» тощо.


Щасливі та сповнені незабутніх вражень повернулися додому!!!



І наш відеозвіт!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар